Het eerste kinderfeestje in 2023 is alweer gevierd

Ik zal eens vertellen hoe een feestje bij ons in de knutselschuur gaat.
De ballonnen hangen bij de oprit. Je komt met al je vriendjes en vriendinnetjes aan bij de knutselschuur. De muziek staat aan in de knutselschuur en dan mag de jarige als eerste naar binnen toe en een plekje aan de tafel kiezen, daarna mogen de andere kinderen ook naar binnen en ook een plekje kiezen aan tafel. Als jullie dan allemaal zitten moet je eerst je naam even op het tafelkleed schrijven, want ik ken jullie namen natuurlijk helemaal niet.

Daarna gaat de jarige op de stoel staan, gaan we een liedje zingen die de jarige zelf mag uitkiezen. We gaan kadootjes uitpakken, en de jarige deelt cupcakes uit (die we gaan versieren afhankelijk van het gekozen arrangement). Er staat een beker met lekkere aanmaak limonade voor jullie op tafel, en is deze op, dan mag je hem zelf vullen bij de tapkan.
De jarige heeft ook een thema gekozen voor het feestje, dus als iedereen uitgegeten is gaan we verkleden, unicorn, poezen, dino’s, clowns en nog veel meer kleding hangt er in de verkleedruimte op jullie te wachten. Voor diegene die dat willen gaan we ook nog even schminken, glitters en diamanten plakken.

Als iedereen verkleed is maken we een leuke foto met z’n allen en gaan we weer aan tafel zitten, want er moet ook nog iets geknutseld worden natuurlijk. Ik ga uitleggen wat we gaan doen, de jarige mag mij helpen met spullen uitdelen als dit nodig is en daarna gaat iedereen lekker aan het werk. Afhankelijk van welk arrangement er gekozen is zal ik ook voor elk kindje een bakje popcorn op tafel zetten.

Als iedereen klaar is met knutselen en iets moois gemaakt heeft gaan we de verkleed kleren weer opruimen, rijden we de knutseltafel even naar de verkleedruimte en doen we de lampen uit, disco lichten aan en de muziek lekker hard! Heerlijk even dansen en gek doen met z’n allen.

Na de disco deelt de jarige of ik de Hiep en Hoera muntjes uit, het aantal muntjes is ook weer afhankelijk van het gekozen arrangement. Jullie mogen zelf gaan shoppen in het winkeltje, bij mij betalen en krijg je een leuk tasje van mij waarin je je aankopen en het knutselwerkje mee kan nemen naar huis.

En dan is het feestje echt afgelopen… en hoop ik natuurlijk dat jullie een toffe middag gehad hebben en ik jullie misschien nog wel een keer terug zie…
11 jan 2023